Evenimente cu ocazia zilei europene a protecției datelor

Pe data de 28 ianuarie a fiecărui an celebram ZIUA EUROPEANĂ A PROTECȚIEI DATELOR.

Sunteți curioși cum a ajuns protecția datelor sa aibă propria sa sărbătoare?

Ce reprezintă ZIUA EUROPEANĂ A PROTECȚIEI DATELOR?

În 2006, Consiliul Europei a lansat Ziua de protecție a datelor, care urmează să fie sărbătorită în fiecare an la 28 ianuarie. Ziua de protecție a datelor este acum sărbătorită la nivel global și este cunoscuta drept Privacy Day în afara Europei.

Ziua privind confidențialitatea datelor vizează sensibilizarea cu privire la importanța protecției vieții private și a datelor, precum și unirea profesioniștilor din domeniul protecției vieții private la nivel mondial, pentru a sărbători primul tratat internațional obligatoriu privind protecția datelor cu caracter personal, Convenția 108, semnată la 28 ianuarie 1981.

Cum se sărbătorește ZIUA EUROPEANĂ A PROTECȚIEI DATELOR?

28 ianuarie este prilejul de a aduce împreuna toți specialiștii implicați în protecția datelor. Evenimente dedicate acestui eveniment se organizează în toate tarile membre UE, în special de către autoritățile de supraveghere naționale, dar și la nivel mondial. Scopul acestor evenimente este de a disemina noile tunderi în materie de protecția datelor și de găsi cai comune de promovare și conștientizare a importantei confidențialității datelor.

Care sunt cele mai importante evenimente dedicate

ZILEI EUROPENE A PROTECȚIEI DATELOR?

  1. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal va organiza Conferința cu tema „Asigurarea respectării Regulamentului european privind protecția datelor și a reglementărilor naționale aplicabile”, la Palatul Parlamentului, pe data de 28 Ianuarie 2019. Mai multe detalii găsiți pe site-ul Autorității Naționale de Supraveghere  dataprotection.ro

 

  1. Dacă lucrezi în domeniul medical / farma, nu ai cum sa ratezi a doua ediție a Conferinței Naționale Protecția Datelor în Domeniul Sanitar, care se va desfășura în data de 28.01.2018 la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Mai multe detalii găsiți aici: health.ro/cnpdds/

 

  1. Cel mai mare si probabil cel mai interesant eveniment dedicat protecției datelor va fi cea de-a 12-a ediție a Conferinței Internaționale CPDP 2019 ( Computers, Privacy & Data Protection) care va avea loc în perioada 30.01.2019 - 01.02.2019 la Burxelles. Mai multe detalii găsiți aici: cpdpconferences.org

Ce este  CPDP 2019?

CPDP 2019 este cea de-a 12-a ediție a Conferinței Internaționale Computers, Privacy & Data Protection. Cea mai mare conferință multidisciplinară la nivel mondial, CPDP își propune în dezvoltarea legală, de reglementare, academică și tehnologică în domeniul confidențialității și protecției datelor. În cadrul unei atmosfere de independență și respect reciproc, CPDP reunește la Bruxelles cadre universitare, avocați, practicieni, factori de decizie politică, industrie și societatea civilă din întreaga lume, oferindu-le o arenă pentru a face schimb de idei și pentru a discuta despre cele mai recente probleme și tendințe emergente.

Mambri echipei DPO Consulting nu vor lipsi de la CPDP 2019

O delegație compusă din membri ai Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD), printre care se numără și membri echipei DPO Consulting vor participa la CPDP 2019.

Urmăriți-ne pe Facebook!

Pe parcursul celor 3 zile de maraton GDPR, vom împărtăși cu voi, toate concluziile acestui eveniment. Fii la curent cu cele mai calde informații culese direct din sânul celor mai mari actori în domeniul protecției datelor!

https://www.facebook.com/dpodataprotection/