Cod de conduită privind protejarea minorilor în online

Oportunitățile pe care le aduce inovația digitală le îmbrățișăm fără opoziție. Ne fac viața mai ușoară, mai confortabilă. Dar oare care este prețul? Evoluția galopanta a tehnologiei este un tren experimental în care ne-am urcat fără să știm unde de duce sau dacă liniile sunt terminate.

Autoritatea națională de supraveghere a Marii Britanii, Information Commissioner's Office (ICO) atrage atenția asupra faptului că trebuie să existe reglementări clare prin care persoanele din mediul online sa beneficieze de un grad adecvat de protecție. Mai mult aceastea nu trebuie să fie private de avantajele pe care mediul online îl aduce. Cu alte cuvinte, trebuie găsit un echilibru.

Atunci când vine vorba de copii, asigurarea acestei protecții este mai important ca niciodată. Într-o epocă în care copiii învață să folosească o tabletă înainte să poată merge cu bicicleta, asigurarea că ei au libertatea de a se juca, de a învăța și de a explora în lumea digitală este de o importanță capitală.

Nu este o soluție să încercam să protejăm copii izolându-i de lumea digitala ci de a le asigura protecție în interiorul ei.

Astfel, ICO a lansat în dezbatere un cod de conduită privind standardele de protejare a minorilor în spațiul online: Age appropriate design: a code of practice for online services.

Cel mai probabil acest cod de conduită va constitui un exemplu pentru toate autoritățile de supraveghere din Europa și va deveni un standard european în materie de protejare a datelor minorilor în spațiul online.


Ai nevoie de ajutor în procesul de aliniere la GDPR?

Verified by ExactMetrics